Viyana gezi rehberi



Viyana'da nereler gezilir yazısı süresince,
Avrupa'nın en ihtişamlı rönesans şehirlerinden Avusturya'nın Başkenti Viyana'nın gezip görülecek yerlerini bir bir hem yazıp hem de resim paylaşıp sizlere en güzel şekilde sunacağım.



Viyana gezilmesi gereken yerler değerlendirme açısından Avrupa'nın en ihtişamlı şehridir.
Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Viyana'da şık caddeler, parklar, kuleler , muhteşem saraylar, sanat galeriler , kiliseler, müzeler gezilmesi gereken mekanlardır.  Tarih boyunca Habsburg hanedanlığına kapısını açmıştır.
Ayrıca birinci ve ikinci Viyana kuşatilması sebebiyle Türkler için ozel bir anlam taşıyor olması bu kentin tarihe imza atmış olmasi meraklı gezgincilere çok sayıda görülecek mekan sunuyor.
                       Schönbrunn Sarayı
Avusturya'nın en guzel ve gorkemli saraylarından Schonbrunn Sarayı muhteşem bir yapıya sahip tarihi yapısı gezgincilerini mest etmesini başarmış bir Saray. Avusturya İmparatorluğu bu gorkemli sarayı yazlık olarak kullanıyor. 1441 odadan oluşan Schonbrunn Sarayını gezerken acaba gormediğim atladığım bir yer var mı diye soruyorsunuz kendinize.. Sarayın içine girmek için bazen saatlerce sıra bekliyorsunuz. Gezmeyi bitirdikten sonra sarayin avlusunda bulunan restaurantta yemek yeyip dinlenebiliyorsunuz. Ayrıca tarihi önem taşıyan ve konumu oldukça güzel olan ve bahçeleriyle ünlenen bu muhteşem saray ziyaretçilerini kendine çeken en güzel yerlerden biri. Ayrica bu muhteşem yapı UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alıyor.

UNESCO dünya mirasının sembolü haline gelen Holfburg Sarayı'nın yerini hiçbir dünya mirası tutamaz . Akıl almaz büyüklüğü ile dikkatleri üstüne çeken saray mimari yapısıyla dunyanin en özel ve güzel Saraylarından biri.18.yüzyıl Imperial Wing (İmparatorluk Mahkemesi), 16. yüzyıl eseri Amalia Wing ve Burgkapele şeklinde yeni bölümler eklenmiş bulunUyor. Yapının en eski bolümü İsviçreli memurdan esninlenip isimlendirilmiştir.

Etiketler: ,