Venedik-italya

               
                     
Rüyalar şehri venedik
Ünlü Venedik kaçamakları. Venedik 114 adadan oluşan italya'nın doğusunda bulunyor. 170 kanal bu adaları birbirine bağlamıs durumda. Bu kanalların üstünde 135 köprü kurulu. Ulaşimınızı Tren'le yapıp yol manzaralrına doya doya Venedik'e ulaşirsiniz.

Venedik'te şehri yürüyerek gezmeye calışın şehrin tadına lezzetine doyamıyacaksınız rüya gibi muazzam görüntülere şahit oluyorsunuz. Şehrin ortasında kanallar etrafında renga renk guzel evler , evlerin önünde kayıklar. Hemen hemen her evin bir kayıği bulunyor. Venedik'in simgesi gondollar kanalda boy gosteriyorlar. Gondolla gezmek pahalı paraya kıyanlar gezin ve bize anlatırsınız artık.
Yürüyüş yolu
Yürüyüş yolunuzda yürürken önünüze meydan çikabilir bu meydanda Dükler Sarayı ve San Marco meydanını görebilirsiniz. Bu meydan'da muhteşem San Marco kilisesi mevcuttur yapısı oldukça eski ve sağlamdır. San marco meydanı akşam dolup taşıyor bir şeyler içmek isteyen yemek isteyen yada yürüyüs yapmak isteyeni bu meydanda görebilirsiniz . Hele meydan'da dans edenlermi dersiniz aynı karnaval havası var burada. Ayrıca Venedik'liler maskeleriyle meşhur olduklarını duyardınız hep ama burda her an çılgınca maskeleriyle eğlenen insanları görmeniz mümkün.

Yürüyüş yolunda muhtesem renga renk ışıl ışıl duklanlar mevcut  burdan hediyelik eşya almak isteyenler burdan alabilir burdaki hediyelik eşyaları uyguna alabilirsiniz. Venedik'te büyük kanala Rialto köprüsüne geldik. Bu görkemli köprü 1440 yıllarında restore edilmiştir. Ayrıca köprünün üzerinden kanalı ,gondolları izlemeye doyamıyacaksıniz.

Etiketler: ,