Sırbistan'da gezilecek yerler


Sırbistanda gezilecek yerler
Ortalama 7 milyon insanın yaşadığı Avrupa'nın  şehri olan Sırbistan, turistlerin sevilen rotalarından biri. Sırbistan'ın batısında Bosna-Hersek, Hırvatistan, Karadağ güneyinde Makedonya ve Arnavutluk kuzeyinde Macaristan ile yoğun bir komşu ülke trafiği var. Belgrad, Novi Pazar Novi Sad, Kragujevac ve Nis gibi büyük şehirlere sahip bir ülke olmasına rağmen tarihi ve kültürüyle dikkatleri üstüne çeken bir şehir. Doğası ve tarihi yapılarıyla muhteşem panoramik bir güzelliğe sahip.


Aziz Sava Katedrali
Aziz Sava Katedralinin yapısına 1894 tarihinde başlandı. Sırbistan'ın en büyük Katedrali olarak popüler olan Aziz Sava Katedrali inşaatı devam ederken İkinci dünya savaşi sırasında Katedralin yapımına ara verildi. Günümüze kadar  ufak bir bölümü bitmemis olan Katedral ortalama 10 bin kişilik kapasitesiyle Avrupanın en büyük katedraller arasinda yerini almış bulunuyor.

Belgrad
Belgrad, Yugoslavya'nın eski başkentidir. Günümüzde ise Sırbistan'ın başkentidir. M.ö. 6. yüzyıla dayanan Belgrad  Beyaz şehir olarak bilinir. M.ö. 2. yüzyıldan kalan bazı tarihi kalıntılarını günümüze kadar taşımayı başarmıştır. Bazı kalıntıları Belgrad Kalesi altındaki Kalamegdan Parkında bulunuyor . Belgrad'ın turizm sektörü  son 12 yıldır hızla ilerleme kaydetmiş durumda. Canlı gece hayatları ile ün kazanmış bir kent. Son bir kaç yılda ise nüfusunda büyük bir artış göstermiştir. Ayrıca Belgrad'da  Nikola Tesla muzesi ve bunun gibi bir çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor.Sırbistan-Belgrad ucuz ucak biletlerini buradan temin edebilirsiniz

Subotica
Sırbistan'ın kuzey sınırında olan Subotica 19. yüzyil Art Nouveau Macar mimarisinden esinlenerek yapılıp ünlenmiştir . Şehrin merkezinde bulunan belediye binası şehrin en renkli en çarpıcı binasıdır. Yapıların arasından dikkat çeken baska yapilar ise Piraeus Bank ve Sinagog bulunuyor. Şehirde her tür insan var Macar'dan tutun da Hirvat'lı ve Sırblar'ında yaşadıgı muhteşem, çarpıcî bir şehir. Şehrin yakınında ise göl kenarına kurulu Palic kasabası da mevcuttur.

Gamzigrad
Gamzigrad, Roma zamanına ait saray ve tapınaklardan olan 10 dönümlük  sit alanıdır. 3. yüzyılda imparator Galerius emriyle inşa edilmiştir. Yunan tanrıları  Dionysos ve Medusa'nın figürleri ile şekil almıştır. Saray ve tapınak üç amaca hizmet etmekte. Roma'nin 17'nin üzerinde İmparatoru bu şehirde doğmuşlar ve Roma İmparator'luğunun bazı izleri hala mevcut olup turistlerin ilgi odağı halindeler.


Etiketler: ,