Brüksel-Belçika

Brüksel'de gezilecek yerler
Orta Çağ'ın muhteşem havasını size yaşatan şehirde Flemenk, Alman ve Fransiz kültürünü bir bir yaşıyorsunuz. Can alıcı doğanın verdiği muhtesem güzellikleri ile ziyaretçilerini tarihi binalarıyla etkilemeyi başaran Avrupa'nın en havalı turizm destinasyonlarından haline gelen Belçika'nın Başkenti Brüksel aşıkların gideceği, romantik yerler seven çiftler için oldukça cezbedici bir şehir.
Huzur veren kültürel yapılarıyla muhteşem atmosferi Rönesans mimarisi  ile şehir sizi büyüleyip kendine aşık ettirmeyi başarıyor. Şehirden kopmak istemeyeceksiniz. Bu şehir görülmesi gereken yerlerin başında geliyor.


Grand Place

Brüksel kentinin ana meydanının kalbinde yer alıp Grand Place olarak biliniyor. Avrupa'nın en iyi muhafaza edilen yerlerinden biridir. Ana meydandaki ihtişamın zarif Gildehuizen'in eşşiz gotik mimarisinden esinlenilmistir. Çoğu 1696-1700 yılları arasında Barok şeklinde inşa edilmiştir. 11.yüzyılda kurulup kısa sürede kentin politik ve ekonomi merkezi haline gelen şehrin en önemli turistik noktası. Ana meydanın görkemli binası 1402 tarihinde yapılmıştır.


Mannekin Pis
Brükselin taninmiş yerlerinden meşhur Mannekin Pis Brüksel'in sembolü haline gelmiş bir heykeldir. Çok sayıda turistin ziyaret ettiği bu heykel turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Küçük çoçuk figürü ne kadar doğru bilinmez ama efsanelere göre çeşitli söylentiler oluyor. Mannekin Pis bazı söylemlere göre bir yıkımı önleyen bir cesur çoçuk için yapılmıştıŕ. Kimine göre Brükselde bazı önemli kutlamalar festivaller için yapıldığı söyleniyor. Dolayısıyla Mannekin Pis şehirde oldukça popülerdir.


St.  Michael ve St.Gudula Katedrali
Brükselin koruyucu Azizleri olarak adlandırılan bu Gotik kilise ilk olarak 1225 tarihinde inşa edilmiştir ancak bitmesi 15. Yüzyıla kadar sürmüştür. Katedralin ön cephesine oldukça yüksek kulelerle muhteşem bir görüntü verilmiştir. İhtişamlı iç mekanı büyüleyici bir görsele sahip. İç mekanda Bernard  Van Orley tarafından dizayn edilmiş özenle hazırlanmış pencereler ilginizi çekecek.

Etiketler: ,